SunGarden

Siófok napsütötte élménykertje

+36 84 312 422 +36 30 192 5869

HU

Ősszel is jó hely!

Főoldal » Programajánló » Ősszel is jó hely!

Az őszi hónapokban is számos programmal várjuk a Siófokra látogató vendégeket. A nyári Balaton pezsgésén kívül talán az egyik legszebb látvány az őszi Balaton varázsa.

Ősszel is jó hely!

HELLÓ ŐSZ...SIÓFOK ŐSSZEL IS EGY JÓ HELY

Az őszi hónapokban is számos programmal várjuk a Siófokra látogató vendégeket. A nyári Balaton pezsgésén kívül talán az egyik legszebb látvány az őszi Balaton varázsa: aranybarna őszi falevelek, hosszú őszi séták a Balaton partján, kerékpártúrák, kirándulások, gasztronómiai élmények várják a mozgalmas nyár után pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

Szeptemberi programok Siófokon

Szeptember 16. szombat

MUZSINSZKI NAGY ENDRE KIÁLLÍTÁS 

A Nyitott Templomok Napja keretén belül tisztelegve Siófok díszpolgára, Muzsinszki Nagy Endre festőművész munkássága előtt, kegyeleti koszorúzásra és emlékkiállítás megnyitására kerül sor.

 • 2017. szeptember 16. szombat 15.30 Koszorúzás, kegyeleti főhajtás a Kele utcai temetőben
 • 2017. szeptember 16. szombat 17.00 „Én vagyok a világ világossága” - Muzsinszki kiállításmegnyitó

Helyszín: Kele utcai temető és KIKK, emeleti galéria

Szeptember 16. szombat

KUTYÁS NAP ÉS VI. ÖRÖKBEFOGADOTT TALÁLKOZÓ

Program:

 • 11:00 Kapunyitás
 • 12:00 Megnyitó
 • 12:05 Siófoki Kutyás Központ és Várpalotai Kutyaiskola bemutatója
 • 13:00 - tól ebéd
 • 13:15 Extrém Dog Team Kutyaiskola
 • 14:15 Meglepetés vendég: Nyakas Gábor interkatív előadása
 • 15:15 Kutya Kaland 16:00 A "Balaton legügyesebb kutyája" vetélkedő
 • 16:30 Tombola

ESŐNAP: SZEPTEMBER 23. (csepegő esőtől nem ijedünk meg, csak az egész napos szakadó eső esetén!)
Helyszín: Siófoki Kutyás Központ, Szigeti dűlő

Szeptember 17. vasárnap 13:00 – 18:00

EGY DÉLUTÁN AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT

 • 13.00 Megnyitó: bemutatkozik az Eleki Életmódközpont bemutatja Somogyi Lehel, életmód-tanácsadó, az Eleki Életmódközpont vezetője
 • 13.30 Ételbemutató és –kóstoló: ízelítő egészséges, vegán ételekből
 • 14.30 „A szívinfarktus megelőzhető és visszafordítható?” dr. Pásztor Judit, az Eleki Életmódközpont orvosának előadása
 • 16.00 „Hogyan vihetünk be több tápanyagot a szervezetünkbe? Étrendi kiutak a kiüresedett világban. Koncentrált és funkcionális élelmiszerek.” Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök, termékfejlesztő, táplálkozástudományi tanácsadó előadása
 • Egészség
 • 17.00 „Gondolkodásmódunk és testi egészségünk összefüggései” Balogh Gábor vallás- és társadalomkutató előadása

A program egész ideje alatt – ingyenes egészségügyi ÁLLAPOTFELMÉRÉS testzsír- és vérnyomásmérés, tüdőkapacitás- és szívműködés vizsgálat, egészségéletkor-számítás, életmódtanácsadás; hát- váll- és nyakmasszázs – GYEREKSAROK: játszóház gyerekeknek az egészség jegyében

A BELÉPÉS INGYENES. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Helyszín: KIKK, előcsarnok/emeleti galéria

Szeptember 23. szombat 19:00

NYITOTT TEMPLOMOK FESZTIVÁLJA

Az európai hírű Ars Sacra Fesztivál keretében hetedik alkalommal megrendezett program a Reformáció 500 éves évfordulója, a Szent László év és a Kodály Zoltán emlékév tiszteletére szakrális jellegű műsorral várjuk a kedves érdeklődőket. A belépés ingyenes!

Helyszín: Balatonkiliti református templom

Szeptember 30. szombat

KILITI SZÜRETI FELVONULÁS ÉS BÁL

A Kiliti Szüreti Felvonulás és Bál 2017-ben szeptember 30-án kerül megrendezésre. Siófok - Kiliti, korábbi nevén Balatonkiliti csodálatos adottságokkal megáldott terület. Páratlan panorámájú szőlődombokkal, bő termő szántóföldekkel, hangulatos horgásztóval, valamint sok szép erdős résszel gazdagított kirándulóhelyek teszik otthonossá az itt lakók életét. Kertvárosi hangulatát, már - már falusias nyugalom jellemzi. 

Helyszín: Siófok-Kiliti, Asztalos u. 70.

Szeptember 30. szombat 16:00

GRYLLUS VILMOS: EGYÜTT A CSALÁD SOROZAT – NÉPMESE NAPJA ALKALMÁBÓL

Jegyárak:

 • Siófok kártyával: gyermek: 1.600 Ft, felnőtt: 2.000 Ft
 • Elővételben: gyermek: 1.800 Ft, felnőtt: 2.200 Ft

Helyszín: KIKK, színházterem

JÁTSZÓHÁZ 

Egész hónapban nyitva tart a siófoki Játékbirodalom a Kálmán Imre sétány 12. szám alatt, ahol 200 m2-es játszóház várja a gyerekeket. Elérhetőség: 20/3410948 info@jatekbirodalom.hu

GALERIUS FÜRDŐ

A Galerius római császárról elnevezett, egész évben nyitva tartó fedett élményfürdő és wellness központ nevéhez méltóan a római fürdők hangulatát idézi, az élet szépségét, szeretetét, egyfajta életörömöt sugározva. Kitűnő pihenési lehetőség rossz idő esetén!

Nyitva tartás: Élményfürdő: Minden nap 9.00-21.00 óráig. Medencetér és szaunavilág zárás: 20.30 órakor Kültéri termálmedence: 11.00-20.00 óráig üzemel, amennyiben az időjárási viszonyok engedik

ÁSVÁNYMÚZEUM

Magyarország legnagyobb és legszebb magángyűjteménye 1986 júniusa óta látogatható Siófok város centrumában,a Kálmán sétány 10. alatt.

 • Nyitva tartás: nyáron: 9:00-19:00
 • Jegyárak: gyermek - 300 HUF, felnőtt - 500 HUF

LOVAS ÉS ÁLLATPARK

Kitűnő kikapcsolódási lehetőséget kínál egész évben a Bella Lovasudvar és Állatpark Siófok. Kisállat simogató várja a lurkókat: kétpúpú tevék, lámák, pónilovak, mini-pónik, szamár, kecske, kenguru, birka, pávák, papagájok, emuk, görények, mókusok, nyulak és sok más háziállat. Továbbá gyerekeknek pónilovon sétalovaglás, vagy sétakocsikázás, lehetséges kísérővel is.

SIÓFOKI VÍZTORONY ÉS OXIGÉNBÁR

Egész évben megtekinthető! Nyitvatartás a nyári hónapokban: hétfőtől vasárnapig 9:00 - 00:00 között! 

Belépő felnőtteknek 850 Ft, gyermekeknek 10 év alatt 350 Ft, nyugdíjasoknak 650Ft, 10-16 éves korig pedig 650Ft, 6 év alatt pedig ingyenes a belépés.

BELLA KISVONAT

A Dotto Városnéző Kisvonatot siófoki városnézésre és a Bella Állatparkba való látogatásra ajánljuka kedves vendégeknek. A kisvonat menetrend szerint közlekedik a Bella Állatpark és Siófok központja között. Napközben a Kisvonat az Állatpark és Siófok központja között közlekedik oda és vissza, emellet a www.kisvonatsiofok.hu oldalon feltüntetett megállóhelyek között is lehetséges a kisvonatozás. Az esti órákban a Kisvonat Siófok központjában szállítja a vendégeket.

GOKART SIÓFOKON

Egyéni és csoportos bérgokartozás 5-10 perces futamidővel, igény szerinti bérlés feltételeit biztosítva akár pár órás használatra is, a siófoki és a balatonlellei pályákon. A gyerek gokartok 135cm testmagasságtól, felnőtt gokartok 155cm testmagasságtól, vehetők igénybe, amelyek sportos kivitelű Sodikart 270cm3, 9,5le-s Honda motorokkal szerelt gokartok. A pálya 400 m hosszú és 6 m széles, biztonságos.

QUAD

Quadozz és szórakozz, kapcsolódj ki Balaton közelében Nagyberényben (a 65-ös út melletti Platán étteremnél)! Quadok: Polaris Hawkeye, Suzuki LT 80, Suzuki LT F250. Elérhetőség: 0630/ 410 24 34 E-mail: quadbereny@quadbereny.hu felüdülés, kiváló szabadidőprogram!

 

vissza
English Deutsch
Foglalás / Ajánlatkérés