SunGarden

Siófok napsütötte élménykertje

+36 84 312 422 +36 30 192 5869

HU

Siófoki Tavaszi Fesztivál

Főoldal » Programajánló » Siófoki Tavaszi Fesztivál

2018. március 16 - április 13. között vidám, tavaszi programsorozattal készül Siófok a vendégek szórakoztatására.

Siófoki Tavaszi Fesztivál

Siófoki Tavaszi Fesztivál - 2018.március 16 - április 13.

Zenés és kulturális rendezvények, előadások, kiállítások minden érdeklődőnek Siófok több helyszínén 2 héten át.

2018. március 16. péntek 19.00

Siófok, Sarlós Boldogasszony Templom - Ewald Rézfúvós Együttes

Az Ewald Rézfúvós Együttes az ország talán legtehetségesebb fúvós együttese, nyitottak minden stílus és irányzat, a könnyebb és komolyabb műfajok felé egyaránt – az egyetlen kritérium számukra a minőség.

Az Együttes 1996-ban alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem akkori hallgatóiból. Tagjai: Bakó Levente, Tarkó Tamás, Kovalcsik András, Magyar Péter, Peresztegi Attila. Az Ewald 2016-tól szextett és szeptett formációkban is működik (Angyal János, Horváth Bence). A kvintett művészei szólistaként is elismertek: országos versenyek győztesei, illetve díjazottjai. Első nemzetközi versenyükön 1998-ban, a műfaj legrangosabb világversenyén, a franciaországi Narbonne-ban megrendezésre került VII. Nemzetközi Rézfúvós Kvintett Verseny első és különdíját nyerték el. Jegyár: 1.200 Ft

2018. március 20. kedd 17.00

Török Júlia és Mizerák Beáta festő kiállítása - Mesékbe szőtt álmok (KIKK, emeleti galéria)

A kiállítást megnyitja Győri-Daniné Tóth Anett. A kiállítás ingyenesen megtekinthető.

2018. március 20-21. kedd-szerda 14.00

Aladdin - Noir Színház - mesejáték (KIKK, színházterem)

Aladdin, a jószívű utcagyerek a palotába lopakodva megismerkedik a szultán lányával, Jázmin hercegnővel, akivel rögtön egymásba szeretnek. Ekkor még nem is sejti, hogy hamarosan még nagyobb szerencsében lesz része: Jafarnak, a gonosz mágusnak a mesterkedése árán a fiatal fiú olyan csodalámpa tulajdonosa lesz, mellyel eddigi élete örökre megváltozik...

2018. március 22. csütörtök 14.00

A költő visszatér - Monostori Erőd - rockopera (KIKK, színházterem)

A XIX. század 60-as éveinek végén egy magyarországi börtönbe érkezik Grünne gróf a császár megbízottja, aki a szabadságharcban elveszett unokaöccsét, Csitári Vilmost, keresi. A börtönben talált vándorszínészek előadásában megelevenednek a forradalom és szabadságharc eseményei, melyek összekapcsolódnak Vilmos életével. Megjelenik előttünk Petőfi Sándor, Vasvári Pál, Kossuth Lajos, Bem József, Lövei Klára, Teleki Blanka alakja, akiket egészen a szabadságharc tragikus bukásáig kísérhetünk.

2018. március 23. péntek 19.00

„Kell néha egy kis csavargás…”! - Malek Andrea és Malek Miklós közös estje - koncert (KIKK, színházterem)

Hol van már az az idő, amikor Andrea a szomszéd szobában, elalvás helyett hallgatta, ahogy a ceruza siklik a kottapapíron, a vonalzó suhogását, amikor az új oldalra a taktusokat előre megrajzolja a mester, Malek Miklós... és csak akkor szenderedett el, amikor végre kiderül, az adott akkord merre szeretne oldódni, merre lép tovább. Az az idő, amikor esténként olyan színészek és zenészek próbáltak a zongoraszobában, mint Szécsi Pál, Huszti Péter, Ruttkai Éva, Kovács Kati, Koós János, Bence Ilona, Máté Péter, Ihász Gábor, vagy Hofi Géza. Hosszú a sor.

2018. március 24. szombat 10.00

Siófok 50-Pillanatképek a város életéből (KIKK, színházterem)

Idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a Siófoki Kórház-Rendelőintézet. Az 1968-ban létesült intézmény a folyamatos fejlesztés eredményeként ma meghatározó helyet foglal el a terület betegeinek gyógyításában. Az elmúlt 50 év emlékeiből nyíló fotókiállítás egy méltán nagy múltú létesítmény színes életébe enged betekintést.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető.

2018. március 27. kedd 19.00

A lepkegyűjtő - Centrál Színház - thriller

Freddie szerelmes Mirandába. Freddie a rabja Miranda szépségének. Miranda a rabja Freddienek.
Egy pincében. Küzdelem az életben maradásért egy izgalmakkal teli thrillerben, miközben észrevétlenül elmosódik a határ fogoly és fogvatartó között. Az előadást 16 éven felüliek számára ajánljuk!

2018. március 28. szerda 13.00

A Pál utcai fiúk - Pannon Várszínház - zenés játék (KIKK, színházterem)

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink.
A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. Az előadásban döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora, az eredeti mű katartikus üzenete.

2018. március 29. csütörtök és április 3. kedd 10.00

Gyerek matiné  (KIKK, színházterem)

A színházteremben havonta egyszer pénteken 10.00 órakor összegyűlik a város apraja - nagyja. Kedves mesefilmekkel, a közös filmnézés élményével várjuk az óvódásokat és az alsó tagozatos gyerekeket. A népszerű gyermekmeséket soha sem lehet megunni. A pontos programról és a vetítési időpontokról az előcsarnokunkban vagy Facebook oldalunkon, és ezen belül is Szünidei Matiné zárt csoportunkhoz való csatlakozás után tájékozódhat.

A filmvetítés és a kézműves foglalkozás ingyenesen látigatható.

2018. március  29. csütörtök és április 3. kedd 14.00-18.00

AndaGlass - kézműves foglalkozás felnőtteknek és gyerekeknek (KIKK, előcsarnok)

A foglalkozások alatt egy-egy előre kikontúrozott üveglapot festhetnek ki a résztvevők a segítségemmel és a nap végén mindenki egy gyönyörű faliórával, illetve az alkotás örömével gazdagodva térhet haza. A foglalkozás ingyenesen látogatható.

2018. április 6. péntek 19.00

Carmen - Pécsi Balett - balett (KIKK, színházterem)

“Carmen története, a karakterek szélsőséges érzelmi világa és Bizet muzsikája nagyon erős és ihletadó. Számomra a fő inspirációt a történet és a zene éles váltásai adják. Közel áll hozzám a karakterek kiszámíthatatlansága, hirtelensége, mely érzelmi túlfűtöttségükből fakad. Hogy lehet egy idilli nyugalmi állapotból egy pillanat alatt az őrület határára kerülni? Hogy veheti át a hatalmat a szenvedély a racionalitás felett, honnan jön az az őserő, ami tragédiába sodor, és miért nem lehet ellene küzdeni? Hol a határ szerelem, szenvedély és birtoklási vágy között? A szenvedélyes szerelem alapvetően eszement állapot?

2018. április 7. szombat 18.00

HERNÁDI pont – Hernádi Judit zenés estje (KIKK, színházterem)
Közreműködik Heilig Gábor és zenekara

2018. április 10-11. kedd-szerda 10.00

Sárkánymese - Magyar Nemzeti Táncegyüttes - mesejáték (KIKK, színházterem)

A mesében a három szegénylegény, a „táncoló csacsi”, a gonosz boszorkány és a legyőzhetetlennek tűnő háromfejű sárkány, a kedves erdei manó és a szépséges Napkeleti-királykisasszony, valamint a pénzéhes kocsmáros és kapzsi lányai visszarepítenek bennünket azokba a tanulságos időkbe, amikor a jó (lehet, hogy nehéz küzdelmek árán), de ésszel és kitartó munkával végül elnyeri méltó jutalmát.
Ajánljuk vidám mesénket kicsiknek és nagyoknak, mert hisszük, hogy régi értékeink ma is fontosak és érvényesek mindenki számára!

2018. április 13. péntek 18.00

Teleki Miklós zongoraversenyek - Bach és Mozart - Közreműködik a Duna Szimfonikus Zenekar
koncert (KIKK, színházterem)

Teleki Miklós orgonaművész diplomáját 1995-ben szerezte a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Lehotka Gábor professzor növendékeként. 1993 szeptemberében elnyerte a Budapesi Nemzetközi Liszt Ferenc Orgonaverseny különdíját. 1996-ban a Douwe Egberts Alapítvány díjazottja, majd 2000-ben Fischer Annie Ösztöndíjas volt. Több éven át a Siófoki Nemzetközi Orgona Mesterkurzus oktatójaként dolgozott. 2006-ban Artisjus-díjat kapott. A siófoki illetőségű művész 80-90 hangversenyt ad évente. Sikeres fellépései voltak Európa-szerte és az Egyesült Államokban. Ezidáig nyolc CD-je és egy DVD-je jelent meg.

Kellemes kikapcsolódást és jó szórakozást kívánunk!

Forrás: siofokportal

vissza
English Deutsch
Foglalás / Ajánlatkérés