SunGarden

Siófok napsütötte élménykertje

+36 84 312 422 +36 30 192 5869

HU

Aktuális Szép kártya infók

Főoldal » Hírek, programok » Aktuális Szép kártya infók

Miközben keressük az elképzeléseinknek megfelelő lehetőségeket és olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy SZÉP kártya felhasználása is szóba jöhet, akkor érdemes mindent alaposan körbejárnunk, ami a fizetés lehetőségeit vagy a kártya egyenleg felhasználhatóságát illeti.

Aktuális Szép kártya infók

Aktuális Szép kártya infók

Ünnepi hosszúhétvége, pihenőnap, iskolaszünet vagy nyári vakáció egyaránt kiváló lehetőséget teremt egész évben arra, hogy elutazzunk, kikapcsolódjunk és feltöltődjünk. Miközben keressük az elképzeléseinknek megfelelő lehetőségeket és olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy SZÉP kártya felhasználása is szóba jöhet, akkor érdemes mindent alaposan körbejárnunk, ami a fizetés lehetőségeit vagy a kártya egyenleg felhasználhatóságát illeti.

A Széchényi kártya, hivatalos nevén a Széchenyi Pihenőkártya alszámlákra utalt juttatásokból finanszírozhatunk szálláshely, vendéglátás és szabadidő szolgáltatásokat. A fizethető szolgáltatások körét – alszámlánkénti bontásban – egy kormányrendelet (a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 55/2011. (IV. 12.) Korm. rendelet) sorolja fel. A SZÉP kártya szálláshely zseb éves kerete legfeljebb 225.000 forint, a vendéglátás zsebre legfeljebb 150.000 forint kerülhet évente, míg a szabadidő zsebre legfeljebb 75.000 forint utalható. A 2018. évi feltöltéseket 2020. május 31-ig a legjobb elkölteni, de egy múlt évi rendeletnek köszönhetően nem évül el a SZÉP kártyára 2018-ban utalt összeg május 31-et követően sem. Az el nem költött juttatás ott marad a SZÉP kártyán, de havidíjat kell fizetni érte a szolgáltató banknak. A legújabb, 2020. janur 1-jétől érvényes törvényi szabályozás szerint a bankok a fel nem használt egyenleget nem csak a százalékos, hanem fix díjjal is terhelhetik. A felszámított havi díj 2020. január elsejétől a fel nem használt pénzeszköz legfeljebb 3 százaléka, de legalább 100 forint lehet. 

Abban az esetben, ha nem szeretné, hogy a szolgáltatója május 31-e után extra díjat számoljon a fel nem használt összegre, akkor váltsa be a kártyán szereplő összeget nálunk értékutalványra,így azt a későbbiekben levonás nélkül felhasználhatja majd.

Szállodánk népszerű SZÉP kártya elfogadóhely, legyen az akár OTP, MKB vagy K&H Szép kártya. Az idegenforgalmi adó kivételével akár a számla teljes végösszege kiegyenlíthető a SZÉP kártya mindhárom alszámlájáról.

Online szállásfoglaló rendszerünk részére az OTP Bank Nyrt. biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által. Kérjük, hogy ezt a fizetési módot abban az esetben válassza, ha az előleg teljes összegét egyetlen alszámláról tudja fizetni. Amennyiben az összeget csak különböző alszámlákról tudja kiegyenlíteni, kérjük, a SZÉP kártyás átutalást válassza. Az online fizetéstől eltérően a befizetést abban az esetben SZÉP kártya számlájáról a foglalást követően, utólag tudja majd teljesíteni.

Amennyiben az előleget SZÉP kártyával fizetik meg, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot szállodánk munkatársaival! Előlegfizetés esetén minden esetben kérjük a számlázási adatok megadását.

SZÉP kártyával kapcsolatos változások a koronavírus veszélyhelyzet idején

A SZÉP Kártyákat érintő módosítások jelentek meg a Magyar Közlöny 2020. évi 65. számában. A veszélyhelyzetet követő 60 napig könnyítést kapnak a kártyabirtokosok az alábbiak szerint:

1. § A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet (a továbbiakban: veszélyhelyzet) megszűnését követő 60 napig a pénzforgalmi szolgáltató a Széchenyi Pihenő Kártya juttatásként átutalt, fel nem használt pénzeszköz erejéig és annak terhére a munkavállalóval szemben díjat nem számíthat fel.

2. § A pénzforgalmi szolgáltató a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül tájékoztatja a kártyabirtokost arról, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő 61. naptól kezdve milyen mértékű díjat számít fel a fel nem használt pénzeszközre.

SunGarden Vezetősége és Csapata

vissza
SunGarden

8600 Siófok, Batthyány utca 24.

Tel: +36 84 312 422

English Deutsch
Foglalás / Ajánlatkérés