Főoldal / Mindig frissen / Energetikai fejlesztés állami támogatással

Energetikai fejlesztés állami támogatással

2020. február végéig megvalósul a siófoki SunGarden Wellness Hotel energetikai fejlesztése állami támogatással.

A SunGarden Wellness- és Konferencia Hotel*** épületének megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztése

  • a kedvezményezett neve: H Management Kft.
  • a projekt címe: „SunGarden Wellness- és Konferencia Hotel*** épületének megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztése”
  • szerződött támogatás összege: 37.192.520,- Ft
  • támogatás mértéke: 45%
  • szerződött hitel összege: 18.596.260,- Ft
  • hitel mértéke: 22,5%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

„A projekt eredményeként a SunGarden Wellness- és Konferencia Hotel*** lapos tetős konyha épületrész homlokzati és tető oldali külső hőszigetelése valósul meg. Ezen túlmenően a meglévő gázüzemű, állandó hőmérsékletű kazánok cseréje is megtörténik az épület hőigényéhez igazított 3 db 100 kW-os kondenzációs, kaszkádvezérlésű gázkazán beépítésével. A hotel épület villamos energia ellátásának támogatására 2 db (1 db sziget üzemű és 1 db hálózatra kapcsolt), összesen 99,8 kWh névelege teljesítményű napelemes rendszer telepítésére kerül sor. A projekt eredményeként a jelenlegi DD energetikai minősítésű épület CC minősítési besorolásúvá válik. Az energiahatékonysági fejlesztések által éves szinten az elért primer energiafelhasználás várhatóan 625,2 GJ-lal csökken, miközben a megújuló forrásból előállított energia mennyisége 615,402 GJ/év lesz. Az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértéke több mint 56 t-val mérséklődik, az épület elsődleges energiafogyasztása éves viszonylatban 312.990 kWh-val lesz kevesebb. A projekt eredményeképp évente több mint 5 MFt-os költségcsökkentésre nyílik lehetőségünk. Piaci helyzetünket, tevékenységünk gazdaságosságát javítja ezen felül az is, hogy az épület külső hőszigetelése és a fűtési és használati meleg víz rendszerek korszerűsítése nyomán szállóvendégeink komfort-érzete javul, ezáltal emelve szolgáltatásaink minőségét. A homlokzati elemek felújításával az épület esztétikai megjelenése is javul.”

  • a projekt befejezési várható időpontja: 2020. február 20.
  • Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.1-8-4-4-16-2018-00299

szechenyi_logo

Energetikai fejlesztés állami támogatással