Millennium Park - Séta 16000 négyzetméteren

Siófok városának központjában, közvetlenül a vasútállomás épülete előtt található a Millennium park, amely korábban Baross park néven volt ismert. A 16 ezer négyzetméteren elterülő park a kellemes pihenési lehetőséget nyújt a városlakóknak és a látogatóknak.

A park kialakításának építési munkái 1993 novemberében kezdődtek és 1994. június 15-én lett átadva a siófoki polgároknak.

Séta a kultúra és a művészet parkjában

A kellemes parkot a Kertészeti Egyetem professzora dr. Jámbor Imre tervezte. A siófoki Millennium park több köztéri szobornak is az otthona, a romantikus hangulatú Zenepavilonba került elhelyezésre a kiváló szobrászművész Varga Imre Kálmán Imréről készült bronzszobra. Ugyancsak Varga Imre alkotása a "Mártírok" szoborcsoport, amely szintén a park látványossága.

Tökéletes kikapcsolódás a művészet szerelmeseinek

A vasútállomás melletti parkban láthatjuk Kiss Sándor szobrász II. világháborús emlékművét és Martsa István Zuhanyozó nő című alkotását is. A parkot 2004 óta egy szökőkút is díszíti, ami még kellemesebbé teszi az itt eltöltött időt a látogatók számára. A Millennium park este felé is üde színfoltja a városnak, érdemes sötétedés után is arra kanyarodni, hiszen nagyon szép látványt nyújt a kivilágítása.

Ha tehetik, és az idő is engedi, látogassanak el a parkba, tegyenek egy nagy sétát és csodálják meg a gyönyörű alkotásokat!

(Forrás: siofok.varosom.hu)

Millennium Park - Séta 16000 négyzetméteren