Főoldal / Mindig frissen / SZÉP - kártya módosítások 2023

SZÉP - kártya módosítások 2023

Találja meg álmai pihenését, szerezzen életre szóló élményeket a SunGardenben, és mindezt fizesse SZÉP-kártyával!

SZÉP-kártya 2023

2023. január 1-jétől összevonják a Széchenyi Pihenő Kártya zsebeit, azaz a korábbi szálláshely-, vendéglátás- és szabadidő-alszámlákat, ezáltal összeadódnak az azokban feltöltött összegek. A kedvezményesen adható pénz annyi lesz, mint amennyi az eddig célonként adható kifizetések együttes összege, azaz évi 450 ezer forint.

2023-tól a SZÉP-kártyán lévő összeget szabadon fel lehet használni a jogszabályban meghatározott alábbi célokra:

  • szálláshely-szolgáltatás
  • melegkonyhás vendéglátóhelyeken (ideértve a munkahelyi étkeztetést is) étkezési szolgáltatás
  • szabadidő-eltöltést, a rekreációt, az egészségmegőrzést szolgáló szolgáltatás

Az új jogszabályok 2023. január 9-től érvényesek. A korábban a vendéglátás és a szabadidő zseben lévő pénzeket 2023. január 8-án átvezetik a szálláshely zsebre.

Mi történik a SZÉP-kártyákról el nem költött összegekkel?

Szűkítette a kormány a SZÉP-kártyás pénzek kedvezményes elköltésének határidejét is. Két év helyett csupán egy év marad erre. A 2022. október 15-ig jóváírt összegeket 2023. május 31-ig lehet kedvező adózás mellett felhasználni, ezt követően a kártya tulajdonosnak a teljes adótartalmat meg kell fizetnie, azaz 15%-os egyszeri díjat számolnak fel neki a még fel nem használt összeg után. 

Abban az esetben, ha nem szeretné, hogy a szolgáltatója május 31-e után extra díjat számoljon a fel nem használt összegre, akkor foglaljon nálunk és fizesse ki nyári-őszi pihenése előlegét, vagy váltsa be a kártyán szereplő összeget nálunk értékutalványra, így azt a későbbiekben levonás nélkül felhasználhatja majd!

SZÉP - kártya módosítások 2023