Óriáskerék

Siófokon található az első magyar készítésű, egyedülálló fényjátékával és 50 méter magas szerkezetével is kiemelkedő mobil óriáskerék, a város egyik legjelentősebb turistacélpontja, ami minden nyáron, a Nagystrandon felállítva várja az érdeklődőket.

A kerék nyitott kabinjaiban ülve megcsodálhatjuk a Balaton legszebb tájait. A 10 perces utazás alatt láthatóvá válik többek között a csodás Völgyhíd, a Tihanyi Apátság, a Balaton-felvidék, a siófoki Víztorony és szinte az egész Balaton.

Az utazási idő kb. 10 perc, a megvásárolt jegy 3 körre szól. A jegyek egyben strandbelépőként is szolgálnak 16.00 - 19.00 között. A strand 19.00 órától ingyenesen látogatható.

  • Egy kabinban 6 fő utazhat egyszerre.
  • Az óriáskerék területe és a kabinok akadálymentesítettek.
  • Terhes nők, szívpanaszokkal vagy légzési zavarral küzdők, illetve egyértelmű fizikai betegségben vagy magas vérnyomásban szenvedők, idegrendszeri zavarokkal, nyak- és hátproblémákkal küzdők kizárólag saját felelősségre használhatják az Óriáskereket.
  • A gyerekjegy nem korhoz, hanem magassághoz kötött – 140 cm alatt váltható.
  • 3 éves kor alatt az Óriáskerék ingyenesen használható. 14 éves kor alatti gyerekek esetében kabinonként egy felnőtt kísérő szükséges.
  • A megvásárolt jegyek nem válthatók vissza.
  • Kizárólag a 16.00 és 19.00 óra között, az egyes pénztárban megváltott Óriáskerék jegyek tartalmazzák a strandbelépőt.

Az óriáskerék nyitva tartása:

Vasárnap - csütörtök: 16.00 - 24.00

Péntek - szombat: 16.00 - 01.00

Sötétben a kék fényben úszó szerkezet már kilométerekről látszik, és lenyűgöző látványt nyújt. Egész nyáron, júniustól egészen szeptemberig lehet gyönyörködni a csodás balatoni panorámában. Egy szó, mint száz, az Óriáskerék élménye nélkül senki sem térhet haza!

Óriáskerék