SunGarden

Siófok napsütötte élménykertje

+36 84 312 422 +36 30 192 5869

HU

Petanque a platánfák árnyékában

Főoldal » Hírek, programok » Petanque a platánfák árnyékában

Egy szuper családi, baráti lehetőséggel bővült szállodánk kínálata. A francia eredetű golyójáték pálya a SunGarden csodás kertjében épült meg, hogy a játék élménye mellett kellemes környezetet is biztosítson vendégeinknek.

Petanque a platánfák árnyékában

Pétanque gyönyörű környezetben

2016. májusától már a francia ererdetű golyójáték is szuper program lehet a SunGardenben, hiszen elkészült a szálloda saját pétanque pályája, ami gyönyörű környezetben, a platánfák hűs árnyékában kellemes szórakozást nyújthat minden korosztálynak.

Hogy mi is az a pétanque?

A pétanque francia eredetű golyójáték. Neve a „mozdulatlan lábak” jelentésű francia pieds tanqués kifejezés szavainak összevonásából származik.

Golyójáték-szabályok

A pétanque játszható egyéniben (egy játékos – egy játékos ellen játékosonként 3 golyóval), duplettben (két játékos – két játékos ellen játékosonként 3 golyóval) és triplettben (három játékos – három játékos ellen játékosonként két golyóval).

Felszerelés és játékmenet
A pétanque golyó fémből készül, átmérője legalább 70,5 milliméter és legfeljebb 80 milliméter. A kivétel az élénk színűre festett célgolyó, az „Öcsi”, amelynek anyaga fa, vagy műanyagból készül, átmérője 30 milliméter. 

A játékban először az Öcsit dobja el a kezdő csapat, nem érhet semmihez és senkihez és úgy kell megállnia, hogy a dobókörből legalább hat, legfeljebb tíz méter távolságra legyen, a pálya szélétől és bármilyen akadálytól pedig legalább egy méterre. A cél a saját golyót minél közelebb juttatni az Öcsihez. Mindig a rosszabb helyzetben lévő csapat (vagy játékos) következik, ha még van hátra golyója. A csapat a kör végén annyi pontot kap, amennyi golyója közelebb állt meg az Öcsihez, mint az ellenfél legközelebbi golyója. A verseny akkor ér véget, ha az egyik csapat eléri a 13 pontot és ezzel győz.

Ha valakinek a leírás alapján egyszerűnek és esetleg unalmasnak tűnik a játék, próbálja ki és a véleménye garantáltan megváltozik! Ez a szórakoztató golyójáték ebben a csodás környezetben, jó csapattársakkal igazi kikapcsolódást és izgalmakat kínál.

vissza
SunGarden

8600 Siófok, Batthyány utca 24.

Tel: +36 84 312 422

English Deutsch
Foglalás / Ajánlatkérés