Főoldal / Mindig frissen / Szép kártya infók

Szép kártya infók

Mindig frissen rovatunkban igyekszünk a SZÉP kártya felhasználásával kapcsolatos aktuális tudnivalókat, információkat is közölni.

Aktuális Szép kártya infók

Ünnepi hosszúhétvége, pihenőnap, iskolaszünet vagy nyári vakáció egyaránt kiváló lehetőséget teremt egész évben arra, hogy elutazzunk, kikapcsolódjunk és feltöltődjünk. Miközben keressük az elképzeléseinknek megfelelő lehetőségeket és olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy SZÉP kártya felhasználása is szóba jöhet, akkor érdemes mindent alaposan körbejárnunk, ami a fizetés lehetőségeit vagy a kártya egyenleg felhasználhatóságát illeti.

SZÉP kártyák felhasználása

A Széchényi kártya, hivatalos nevén a Széchenyi Pihenőkártya alszámlákra utalt juttatásokból finanszírozhatunk szálláshely, vendéglátás és szabadidő szolgáltatásokat. A fizethető szolgáltatások körét – alszámlánkénti bontásban – egy kormányrendelet (a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 55/2011. (IV. 12.) Korm. rendelet) sorolja fel. A SZÉP kártya szálláshely zseb éves kerete legfeljebb 225.000 forint, a vendéglátás zsebre legfeljebb 150.000 forint kerülhet évente, míg a szabadidő zsebre legfeljebb 75.000 forint utalható.

A 2019. évi feltöltéseket 2021. május 31-ig a legjobb elkölteni, de egy 2019-es rendeletnek köszönhetően nem évül el a SZÉP kártyára 2019-ban utalt összeg május 31-et követően sem. Az el nem költött juttatás ott marad a SZÉP kártyán, de havidíjat kell fizetni érte a szolgáltató banknak. A legújabb, 2020. január 1-jétől érvényes törvényi szabályozás szerint a bankok a fel nem használt egyenleget nem csak a százalékos, hanem fix díjjal is terhelhetik. A felszámított havi díj 2020. január elsejétől a fel nem használt pénzeszköz legfeljebb 3 százaléka, de legalább 100 forint lehet.

Abban az esetben, ha nem szeretné, hogy a szolgáltatója május 31-e után extra díjat számoljon a fel nem használt összegre, akkor váltsa be a kártyán szereplő összeget nálunk értékutalványra, így azt a későbbiekben levonás nélkül felhasználhatja majd.

SZÉP kártya elfogadóhelyek vagyunk

Szállodánk népszerű SZÉP kártya elfogadóhely, legyen az akár OTP, MKB vagy K&H Szép kártya. Az idegenforgalmi adó kivételével akár a számla teljes végösszege kiegyenlíthető a SZÉP kártya mindhárom alszámlájáról.

Online szállásfoglaló rendszerünk részére az OTP Bank Nyrt. biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által. Kérjük, hogy ezt a fizetési módot abban az esetben válassza, ha az előleg teljes összegét egyetlen alszámláról tudja fizetni. Amennyiben az összeget csak különböző alszámlákról tudja kiegyenlíteni, kérjük, a SZÉP kártyás átutalást válassza. Az online fizetéstől eltérően a befizetést abban az esetben SZÉP kártya számlájáról a foglalást követően, utólag tudja majd teljesíteni.

Amennyiben az előleget SZÉP kártyával fizetik meg, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot szállodánk munkatársaival! Előlegfizetés esetén minden esetben kérjük a számlázási adatok megadását.

SZÉP kártyával kapcsolatos változások a koronavírus veszélyhelyzet idején

2021. január 1. és 2021. június 30. között az Szja törvénytől eltérően a Széchenyi Pihenő Kártya (a továbbiakban: SZÉP-kártya)

  • szálláshely alszámlájára utalt támogatás legfeljebb évi 400 ezer forint,
  • vendéglátás alszámlájára utalt támogatás legfeljebb évi 265 ezer forint,
  • szabadidő alszámlájára utalt támogatás legfeljebb évi 135 ezer forint összegig minősül béren kívüli juttatásnak.

A 2021. január 1. és 2021. június 30. között a SZÉP-kártya egyes alszámláira utalt béren kívüli juttatásnak minősülő összeget nem terheli szociális hozzájárulási adó.

2021. január 1. és 2021. június 30. között az Szja törvény 70. § (8) bekezdésétől eltérően az éves rekreációs keretösszeg

  • költségvetési szerv munkáltató esetén évi 400 ezer forint
  • más munkáltató esetében évi 800 ezer forint.

2021. július 1-től a SZÉP-kártya egyes alszámláira béren kívüli juttatásként adható támogatás keretösszege, több munkáltatót együttvéve ismét

  • szálláshely alszámlánál legfeljebb évi 225 ezer forint,
  • vendéglátás alszámlánál legfeljebb évi 150 ezer forint,
  • szabadidő alszámlánál legfeljebb évi 75 ezer forint lehet.

2021. július 1-től az éves rekreációs keretösszeg minden munkáltató esetében 450 ezer forint lesz.

SunGarden Vezetősége és Csapata

Szép kártya infók